Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékbabák szigete

2010.06.16

Játékbabák szigete

Mexikó fővárosa közelében található a világ egyik legijesztőbb turistacélpontja a La Isla de las Munecas, magyarul a játékbabák szigete. A legendák szerint a szigeten egy kislány szelleme kísért aki egy csatornában vesztette életét.
A mexikói Don Julian Santana a baleset hatására új életet kezdett itt remeteként és az idejét játékbabák gyűjtögetésének szentelte.
Az odaérkező turisták úgy érezhetik magukat mintha egy horror filmbe csöppentek volna. A játékbabák szinte az egész szigetet ellepik- sok található a fákon, a kerítéseken és a földön. Olyan érzést kelthetnek a látogatókban mintha figyelnék őket. A remete célja az volt ezekkel a babákkal, hogy felvidítsa a kislány szellemét valamint el akarta űzni a környéken ólálkodó gonosz lelkeket. Egyesek azt tapasztalták hogy a babák megmozdultak és suttogtak a turistáknak.

Don Julian meghalt 2001-ben rejtélyes körülmények között. Holttestét ugyanabban a csatornában találták meg mint a kislányét. A hagyomány szerint ha a szgetre látogatsz magaddal kell vinned egy babát, hogy megbékítsd a szigeten bolyongó lelkeket.


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.